​Rádi rybu? Inspirujte se receptem od výživového poradce Petra Havlíčka

Chybí vám dostatek pohybu a ještě máte strach, abyste nepřibrali zbytečná kila? Výživový poradce Petr Havlíček má pro čtenáře webu Sportvokolí.cz tip na zdravý oběd, po kterém rozhodně nebudete mít strach se postavit na váhu.

Zdroj: petrhavlicek.cz

Štika s pohankou

Co potřebujete?

Středně velký filet štiky
Sůl, pepř
Pár hoblinek čerstvého másla
1 bio citrón
60 g loupané pohanky
1 větší mrkev
Kousek cibule
3 lžičky přepuštěného másla
2 lžičky rajčatového protlaku
2 hrsti rukoly
2 lžičky panenského olivového oleje

Jak na to?

1. Pohanku propláchneme, spaříme a dáme do vody alespoň na půl hodiny máčet.
2. Mrkev nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme najemno.
3. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo a osmahneme na něm cibuli a nastrouhanou mrkev.
4. Přidáme scezenou pohanku, společně vše krátce orestujeme.
5. Zalijeme vodou, aby jí bylo 1 cm nad okraj pohanky, vmícháme rajčatový protlak, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme 10–15 minut.
6. Štiku očistíme, osušíme, mírně osolíme a opepříme.
7. Na dno pekáčku dáme pečící papír a na něj plátky citronu.
8. Na ně položíme štiku a pár hoblinek másla.
9. Pečeme asi 20-25 minut při 160°C.
10. Vše podáváme společně rukolou, zakapanou olivovým olejem.

Radši bezmasý oběd? Recept najdete ZDE.

Máte zájem o online certifikovaný kurz s Petrem Havlíčkem? Navšitve web SportMentor.cz, kde najdete i kurzy motivace či fyzioterapie pod vedením špičkových odborníků.

Partner Partner

Sport v okolí, společný projekt Sazky a Českého olympijského výboru, pomáhá veřejnosti najít co nejsnazší cestu ke sportu.

Partner Partner Partner Partner